VOLTAREN EMULGEL geeli 11,6 mg/g

Lataa äänitiedostona, MP3 (5,3 mt, 01.06.2023 19:03:36)

Voltaren Emulgel 11,6 mg/g geeli

diklofenaakkidietyyliamiini

Yleisiä ohjeita

Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Käytä tätä lääkettä juuri siten kuin tässä pakkausselosteessa kuvataan tai kuin lääkäri tai apteekkihenkilökunta on neuvonut sinulle.

 • Säilytä tämä pakkausseloste. Voit tarvita sitä uudelleen.
 • Kysy tarvittaessa lääkäriltä tai apteekista lisätietoja ja neuvoja.
 • Jos havaitset haittavaikutuksia, kerro niistä lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle. Tämä koskee myös sellaisia mahdollisia haittavaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa. Ks. kohta Mahdolliset haittavaikutukset.
 • Käänny lääkärin puoleen, ellei olosi parane 7 päivän jälkeen tai se huononee.

Tässä pakkausselosteessa kerrotaan

 1. Mitä Voltaren Emulgel -geeli on ja mihin sitä käytetään
 2. Mitä sinun on tiedettävä, ennen kuin käytät Voltaren Emulgel -geeliä
 3. Miten Voltaren Emulgel -geeliä käytetään
 4. Mahdolliset haittavaikutukset
 5. Voltaren Emulgel -geelin säilyttäminen
 6. Pakkauksen sisältö ja muuta tietoa

1. Mitä valmiste on ja mihin sitä käytetään

Voltaren Emulgelin sisältämä vaikuttava aine diklofenaakki kuuluu tulehduskipulääkkeiden (NSAID) ryhmään. Voltaren Emulgel on erityisesti kehitetty ihoon hierottavaksi.

Voltaren Emulgeliä käytetään lievittämään kipua ja vähentämään tulehdusta ja turvotusta niveliin ja lihaksiin liittyvissä kiputiloissa.

Aikuiset ja 14 vuotta täyttäneet nuoret:

Voltaren Emulgeliä voidaan käyttää nyrjähdyksistä, venähdyksistä, urheiluvammoista tai liikarasituksesta johtuvan lihas- ja nivelkivun lyhytaikaiseen paikallishoitoon.

Aikuiset (18 vuotta täyttäneet):

Voltaren Emulgel soveltuu myös polvien ja sormien nivelrikosta johtuvan kivun lyhytaikaiseen paikallishoitoon niille potilaille, joilla lääkäri on todennut kyseisen sairauden.

Lääkäri voi määrätä valmistetta käytettäväksi myös muuhun käyttöaiheeseen.

Käänny lääkärin puoleen, ellet tunne oloasi paremmaksi tai jos tunnet olosi huonommaksi 7 päivän jälkeen.

2. Mitä sinun on tiedettävä ennen valmisteen käyttöä

Älä käytä Voltaren Emulgeliä

 • jos olet allerginen vaikuttavalle aineelle (diklofenaakille) tai muille tulehduskipulääkkeille, joita käytetään kivun, kuumeen tai tulehduksen hoitoon, kuten ibuprofeenille tai asetyylisalisyylihapolle (lääke, jota käytetään myös estämään veren hyytymistä) tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle (lueteltu kohdassa Pakkauksen sisältö ja muuta tietoa). Jos olet epävarma, kysy lääkäriltä tai apteekkihenkilökunnalta.
  Allergisen reaktion oireita voivat olla: hengityksen vinkuminen tai hengitysvaikeudet (astma), rakkulainen ihottuma tai nokkosihottuma, kasvojen tai kielen turvotus, nuhaisuus.
 • raskauden viimeisen kolmanneksen aikana.
 • jos olet alle 14-vuotias.

Jos jokin näistä koskee sinua, älä käytä Voltaren Emulgeliä.

Varoitukset ja varotoimet

Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen kuin käytät Voltaren Emulgeliä.

 • Älä käytä Voltaren Emulgeliä viilto- tai avohaavoihin tai iholle, jossa on ihottumaa.
 • Hoito on lopetettava, jos valmisteen käytön jälkeen kehittyy ihottumaa.
 • Älä käytä enempää valmistetta kuin on suositeltu, äläkä käytä sitä suositeltua pidempään, ellei lääkäri kehota sinua tekemään niin.
 • Voltaren Emulgel on tarkoitettu ainoastaan ulkoiseen käyttöön. Älä laita sitä suuhun äläkä niele sitä.
 • Varo Voltaren Emulgelin joutumista silmiin. Jos sitä on päässyt silmiin, huuhtele silmät hyvin puhtaalla vedellä. Ota yhteys lääkäriin tai apteekkihenkilökuntaan, jos haitta silmissä jatkuu.
 • Tukisiteitä tai muita suojuksia, joita käytetään nyrjähdysten kaltaisissa vammoissa, voidaan käyttää Voltaren Emulgelin kanssa, mutta älä käytä Voltaren Emulgeliä ilmatiiviiden (muovi)sidosten alla.

Jos sinulla on kysyttävää, keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen kuin käytät Voltaren Emulgeliä.

Lapset ja alle 14-vuotiaat nuoret

Tämän valmisteen tehosta ja turvallisuudesta lapsille ja alle 14-vuotiaille nuorille on niukasti tietoja (katso kohtaa Älä käytä Voltaren Emulgeliä).

Jos 14 vuotta täyttänyt nuori tarvitsee Voltaren Emulgeliä kivun lievitykseen kauemmin kuin 7 vuorokautta tai jos oireet pahenevat, tulee ottaa yhteyttä lääkäriin.

Muut lääkevalmisteet ja Voltaren Emulgel

Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt tai saatat käyttää muita lääkkeitä.

Raskaus, imetys ja hedelmällisyys

Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.

Voltaren Emulgeliä ei saa käyttää raskauden viimeisten kolmen kuukauden aikana, koska se voi aiheuttaa haittaa syntymättömälle lapsellesi ja voi haitata synnytystä. Voltaren Emulgeliä saa käyttää ensimmäisten kuuden raskauskuukauden aikana vain, jos lääkäri neuvoo sinua tekemään niin. Annoksen on oltava mahdollisimman pieni ja hoidon keston mahdollisimman lyhyt.

Voltaren Emulgeliä ei saa käyttää imetysaikana, ellei lääkäri kehota sinua tekemään niin, koska pieniä määriä diklofenaakkia erittyy rintamaitoon. Voltaren Emulgeliä ei saa levittää imettävien naisten rinnoille eikä muille laajoille ihoalueille, eikä sitä saa käyttää pitkiä aikoja.

Ajaminen ja koneiden käyttö

Iholle käytetty Voltaren Emulgel ei vaikuta ajokykyyn tai koneiden käyttökykyyn.

Voltaren Emulgel sisältää propyleeniglykolia ja bentsyylibentsoaattia

Geeli sisältää propyleeniglykolia ja bentsyylibentsoaattia, jotka voivat aiheuttaa ihoärsytystä.

Voltaren Emulgel sisältää hajustetta

Voltaren Emulgel -geeli sisältää hajustetta, jossa on bentsyylialkoholia, sitraalia, sitronellolia, kumariinia, d-limoneenia, eugenolia, farnesolia, geraniolia ja linalolia, jotka saattavat aiheuttaa allergisia reaktioita.

3. Miten valmistetta käytetään

Käytä tätä lääkettä juuri siten kuin tässä pakkausselosteessa on kuvattu tai kuin lääkäri tai apteekkihenkilökunta on määrännyt. Tarkista ohjeet lääkäriltä tai apteekista, jos olet epävarma.

Kuinka paljon Voltaren Emulgeliä käytetään

Aikuiset ja 14 vuotta täyttäneet nuoret:

Voltaren Emulgeliä hierotaan kipeytyneelle alueelle kevyesti 3–4 kertaa päivässä.

Miten Voltaren Emulgeliä levitetään

1. Avaamattomat Voltaren Emulgel -putket on suljettu sinetillä, joka on murrettava ennen ensimmäistä käyttöä. Alumiiniputken sinettikalvo puhkaistaan putken kierrekorkissa olevalla kärjellä ja muoviputken sinetti kierretään irti ja poistetaan kierrekorkin pään avulla.
Katso kuvaa 1. Levityskorkillisen putken sinetti on poistettava ennen ensimmäistä käyttöä. Poista läpinäkyvä suojakorkki ja kierrä levityskorkki irti. Poista putken avaamattomuuden osoittava sinetti levityskorkin sivussa olevan tähdenmuotoisen syvennyksen avulla. Kierrä levityskorkki takaisin kiinni putkeen ennen geelin annostelua.
Voltaren Emulgel painesäiliötä voi käyttää ylösalaisin. Paina pumppua riittävän kauan, että saat tarpeellisen määrän geeliä.

Kuva 1.

image1.png

Poista läpinäkyvä suojakorkki vetämällä.

image2.png

Kierrä levityskorkki irti.

image3.png

Poista putken tähdenmuotoinen sinetti levityskorkissa olevan syvennyksen avulla.

image4.png

Kierrä levityskorkki takaisin kiinni putkeen.

2. Purista pieni määrä Voltaren Emulgeliä putkesta ja levitä sitä hitaasti hieroen ihoon sille alueelle, missä sinulla on kipua tai turvotusta.

Katso kuvaa 2. Avaa levityskorkki vetämällä korkin valkoisesta osasta. Purista putkea kevyesti, jolloin geeliä tulee levityskorkin pinnalle. Geelin levittäminen levityskorkillisella putkella tapahtuu kuten sormilla. Levitä geeliä hellävaroen hitaasti hieroen ihoon sille alueelle, missä on kipua tai turvotusta. Geelin hieromisesta syntyvä pieni paine sulkee levityskorkin automaattisesti.

Paina painesäiliön pumppua ja ota pieni määrä Voltaren Emulgeliä ja levitä sitä hitaasti hieroen ihoon sille alueelle, missä sinulla on kipua tai turvotusta.

Tarvittavaan geelimäärään vaikuttaa kipeytyneen tai turvonneen alueen suuruus. Yleensä peukalonpään kokoinen geelimäärä on riittävä. Saatat huomata viilentävän vaikutuksen, kun hierot geeliä iholle.

Kuva 2:

image5.png

Avaa levityskorkki vetämällä korkin valkoisesta osasta.

image6.png

Purista putkesta tarvittava määrä Voltaren Emulgel ‑geeliä.

image7.png

Levitä geeliä iholle, jolloin korkki sulkeutuu.

3.  Katso kuvaa 3. Pyyhi levityskorkki käytön jälkeen puuvillapyyhkeellä tai imukykyisellä paperilla, kunnes korkki näyttää kuivalta ja puhtaalta. Älä upota levityskorkkia veteen äläkä huuhtele sitä vedellä. Älä käytä levityskorkin pinnan puhdistamiseen liuotinta äläkä puhdistusainetta. Laita putken läpinäkyvä suojakorkki takaisin paikoilleen puhdistuksen jälkeen ennen putken siirtämistä säilytykseen. Älä käytä levityskorkkia uudelleen toisessa putkessa. Hävitä putki levityskorkkeineen samoja kansallisia suosituksia noudattaen kuin muidenkin lääkkeiden hävittämisestä on annettu.

Kuva 3.

image8.png

Pyyhi levityskorkki puuvillapyyhkeellä tai imukykyisellä paperilla, kunnes korkki näyttää kuivalta ja puhtaalta.

Käytä Voltaren Emulgeliä ainoastaan iholle.

Annostelun jälkeen:

 • Kädet on pyyhittävä esim. imukykyisellä paperipyyhkeellä ja sitten ne pestään, elleivät kädet ole hoidettava alue. Imukykyinen paperi on heitettävä roskiin käytön jälkeen.
 • Odota, että Voltaren Emulgeeli kuivuu iholla ennen suihkuun tai kylpyyn menoa.

Kuinka kauan Voltaren Emulgeliä käytetään

Aikuiset ja 14 vuotta täyttäneet nuoret:

 • Älä käytä Voltaren Emulgeliä nyrjähdyksistä, venähdyksistä, urheiluvammoista tai liikarasituksesta johtuvan lihas- ja nivelkivun hoitoon kauemmin kuin 2 viikon ajan.

Aikuiset (18 vuotta täyttäneet):

 • Älä käytä Voltaren Emulgeliä nivelrikosta johtuvan kivun hoitoon kauemmin kuin 3 viikon ajan.

Lääkäri voi suositella pidempää hoitoa.

Jolleivät kipu ja turvotus lievity tai jos ne pahenevat viikon kuluessa geelin käytön aloittamisesta, ota yhteys lääkäriin.

Jos käytät enemmän Voltaren Emulgeliä kuin sinun pitäisi

Jos pursotat putkesta/painesäiliöstä enemmän geeliä kuin sinun pitäisi, pyyhi ylimääräinen geeli pois imukykyisellä paperilla, ennen kuin hierot sen ihoon.

Jos olet vahingossa niellyt tai lapsi on niellyt Voltaren Emulgeliä, ota aina yhteyttä lääkäriin, sairaalaan tai Myrkytystietokeskukseen (puh. 0800 147 111) riskien arvioimiseksi ja lisäohjeiden saamiseksi.

Jos unohdat käyttää Voltaren Emulgeliä

Jos olet unohtanut käyttää Voltaren Emulgeliä oikeaan aikaan, hiero sitä iholle niin pian kuin mahdollista ja jatka sitten käyttöä tavalliseen tapaan. Älä käytä kaksinkertaista määrää korvataksesi unohtuneen kerran.

Jos sinulla on kysymyksiä tämän lääkkeen käytöstä, käänny lääkärin tai apteekkihenkilökunnan puoleen.

4. Mahdolliset haittavaikutukset

Kuten kaikki lääkkeet, tämäkin lääke voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa.

Jotkut harvinaiset tai hyvin harvinaiset haittavaikutukset saattavat olla vakavia.

Jos sinulla ilmenee jokin seuraavista allergiaoireista, LOPETA Voltaren Emulgelin käyttö ja ota heti yhteyttä lääkäriin tai apteekkihenkilökuntaan:

 • Rakkulainen ihottuma; nokkosihottuma (saattaa esiintyä 1–10 käyttäjällä 10 000:sta).
 • Hengityksen vinkuminen, hengenahdistus tai puristava tunne rinnassa (astma) (saattaa esiintyä harvemmalla kuin 1 käyttäjällä 10 000:sta).
 • Kasvojen, huulten, kielen tai nielun turpoaminen (saattaa esiintyä harvemmalla kuin 1 käyttäjällä 10 000:sta).

Muut mahdolliset haittavaikutukset ovat yleensä lieviä ja ohimeneviä (jos olet huolissasi jostakin haittavaikutuksesta, ota yhteys lääkäriin tai apteekkihenkilökuntaan).

Yleisiä haittavaikutuksia

(saattaa esiintyä 1–10 käyttäjällä 100:sta)

 • Ihottuma, ihon kutina, punoitus ja kirvely.

Hyvin harvinaisia haittavaikutuksia

(saattaa esiintyä harvemmalla kuin 1 käyttäjällä 10 000:sta)

 • Iho saattaa tulla herkemmäksi auringonvalolle. Mahdollisia oireita ovat kutiseva, auringon polttama iho, turvotus ja rakkulat.

Haittavaikutuksista ilmoittaminen

Jos havaitset haittavaikutuksia, kerro niistä lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle. Tämä koskee myös sellaisia mahdollisia haittavaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa. Voit ilmoittaa haittavaikutuksista myös suoraan (ks. yhteystiedot alla). Ilmoittamalla haittavaikutuksista voit auttaa saamaan enemmän tietoa tämän lääkevalmisteen turvallisuudesta.

www‐sivusto: www.fimea.fi

Lääkealan turvallisuus‐ ja kehittämiskeskus Fimea

Lääkkeiden haittavaikutusrekisteri

PL 55

00034 FIMEA

5. Valmisteen säilyttäminen

Ei lasten ulottuville eikä näkyville.

Älä käytä tätä lääkettä pakkauksessa mainitun viimeisen käyttöpäivämäärän (Käyt. viim.) jälkeen. Viimeinen käyttöpäivämäärä tarkoittaa kuukauden viimeistä päivää.

Säilytä alle 25 ºC. Ei saa jäätyä.

Älä heitä lääkkeitä viemäriin (esim. WC:n tai pesualtaan kautta). Kysy käyttämättömien lääkkeiden hävittämisestä apteekista. Näin menetellen autat suojelemaan luontoa.

6. Pakkauksen sisältö ja muuta tietoa

Mitä Voltaren Emulgel sisältää

 • Vaikuttava aine on diklofenaakkidietyyliamiini. Yksi gramma geeliä sisältää 11,6 mg diklofenaakkidietyyliamiinia, mikä vastaa 10 mg diklofenaakkinatriumia.
 • Apuaineet: yksi gramma geeliä sisältää 50 mg propyleeniglykolia ja 1 mg bentsyylibentsoaattia.
 • Muut apuaineet ovat dietyyliamiini, isopropyylialkoholi, karbomeeri (akryylihappopolymeeri), kokoyylikaprylokapraatti, makrogolisetostearyylieetteri, nestemäinen parafiini, parfyymi (Perfume Crème 45) ja puhdistettu vesi. Katso lisätietoja tämän selosteen kohdasta Mitä sinun on tiedettävä ennen valmisteen käyttöä.

Lääkevalmisteen kuvaus ja pakkauskoot

Kuvaus

Valkoinen tai lähes valkoinen, rasvaton, voidemainen geeli, joka tuntuu viilentävältä iholla eikä tahraa.

Pakkauskoot

Alumiiniputket: 30 g, 50 g, 100 g tai 120 g

Muoviputket: 30 g, 50 g, 75 g, 100 g, 120 g tai 150 g

Painesäiliöt: 50 ml, 75 ml tai 100 ml

Kaikkia pakkauskokoja ei välttämättä ole myynnissä.

Myyntiluvan haltija ja valmistaja

Myyntiluvan haltija

Haleon Denmark ApS

Delta Park 37

2665 Vallensbæk Strand

Tanska

Valmistaja

Haleon Denmark ApS

Delta Park 37

2665 Vallensbæk Strand

Tanska

tai

Purna Pharmaceuticals NV

2870 Puurs

Belgia

Lisätietoja tästä lääkevalmisteesta antaa myyntiluvan haltijan paikallinen edustaja:

Puh: 0800 77 40 80

S-posti: mystory.nd@haleon.com

Tämä pakkausseloste on tarkistettu viimeksi 19.2.2024

Muut tiedonlähteet

Lisätietoa tästä lääkevalmisteesta on saatavilla Lääkealan turvallisuus‐ ja kehittämiskeskus Fimean kotisivuilta www.fimea.fi.

Haleon-konserni omistaa tavaramerkin, tai se on lisensoitu Haleon-konsernille. ©2023 Haleon-konserni tai sen lisenssinantaja.

Yrityksen yhteystiedot:

Haleon Finland Oy
Energiakuja 3
00180 Helsinki
Suomi

mystory.nd@haleon.com
www.haleon.com
0800 77 40 80
Tukkuliike: Tamro