CAPHOSOL suuvesi

Lataa äänitiedostona, MP3 (892,1 kt, 07.07.2016 22:48:44)

Valmiste on CE-merkitty lääkinnällinen laite. 

PAKKAUSSELOSTE

1 pakkaus sisältää 1x30 tai 4x30 hoitoannosta.
1 hoitoannos = 2 kerta-annospakkausta, joista kumpikin sisältää 15 ml, sekoitettuna keskenään.

Lääkemuoto: Suuvesi. Vesiliuos. Caphosol on valmiste, joka koostuu kahdesta erikseen pakatusta vesiliuoksesta, fosfaattiliuoksesta (Caphosol A) ja kalsiumliuoksesta (Caphosol B). Kun yhtä suuri määrä kumpaakin liuosta sekoitetaan keskenään, muodostuu sekä kalsium- että fosfaatti-ionien suhteen ylikyllästynyt liuos.

Sisältö: Kaksiemäksinen natriumfosfaatti 0.032, yksiemäksinen natriumfosfaatti 0.009, kalsiumkloridi 0.052, natriumkloridi 0.569, puhdistettu vesi q.s. (%w/w).

Vaikutukset: Caphosol on elektrolyyttiliuos, joka on tarkoitettu suuontelon (mukaan lukien suun, kielen, ja suunielun limakalvot) kostutukseen, voiteluun ja puhdistukseen.

Käyttöaiheet: Caphosol – suuveden käyttöaiheita ovat suun ja suunielun kuivuus (hyposalivaatio, kserostomia), riippumatta syystä ja siitä, onko tila tilapäinen vai pysyvä. Caphosol on myös indisoitu käytettäväksi normaalin suuhoidon lisänä sädehoidon tai korkea-annoksisen solunsalpaajahoidon mahdollisesti aiheuttaman limakalvotulehduksen ehkäisyyn ja hoitoon. Näissä tiloissa suun limakalvojen kuivuuden lievitys liittyy kipuoireiden lievenemiseen.

Käyttöohjeet:

  1. Sekoita 1 sininen kerta-annospakkaus (Caphosol A) ja 1 kirkas kerta-annospakkaus (Caphosol B) puhtaassa juomalasissa.
  2. Purskuttele ½ liuoksesta suussa 1 minuutin ajan ja sylje pois.
  3. Toista purskuttelu jäljellä olevalla puolikkaalla liuosannoksella ja sylje pois.

Käytä liuos välittömästi kerta-annoksen sekoittamisen jälkeen.

Annostus: 4-10 kertaa päivässä. Käytä liuosta koko hoidon ajan tai lääkärin ohjeiden mukaan. Yhteisvaikutukset muiden hoitotapojen kanssa: Ei ole tunnettuja yhteisvaikutuksia lääkkeiden tai muiden valmisteiden kanssa.

Käyttöön liittyvät varotoimet: Vältä syömästä ja juomasta ainakin 15 minuutin ajan purskuttelun jälkeen. Älä käytä liuosta, jos kerta-annospakkauksen sinetti on rikki tai jos kerta-annos-pakkauksessa näkyy merkkejä vuodosta tai vaurioista. Sisältää natriumia (71 mg/ 30 ml hoitoannos). Vähänatriumista ruokavaliota noudattavien potilaiden tulee kysyä neuvoa lääkäriltään ennen valmisteen käyttöä. Ei lasten ulottuville eikä näkyville.
Ei saa jäätyä. Caphosolin vahingossa nielemisestä ei oleteta olevan haitallisia vaikutuksia.

Säilytys: Caphosol säilytetään huoneenlämmössä.

Yrityksen yhteystiedot:

OY SWEDISH ORPHAN BIOVITRUM AB
Äyritie 18
01510 Vantaa

mail.fi@sobi.com
www.sobi.fi
0201 558 840
Tukkuliike: Oriola