LAMISIL SOLO liuos iholle 1 %

Lataa äänitiedostona, MP3 (3,5 mt, 27.04.2019 19:01:31)

Pakkausseloste: Tietoa käyttäjälle

Lamisil Solo 1 % liuos iholle
terbinafiini

Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.
Käytä tätä lääkettä juuri siten kuin tässä pakkausselosteessa kuvataan tai kuin lääkäri tai apteekkihenkilökunta ovat neuvoneet sinulle.

 • Säilytä tämä pakkausseloste. Saatat tarvita sitä uudelleen.
 • Kysy tarvittaessa apteekista lisätietoja ja neuvoja.
 • Jos havaitset haittavaikutuksia, kerro niistä lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle. Tämä koskee myös sellaisia mahdollisia haittavaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa.
 • Käänny lääkärin puoleen, ellei olosi parane 7 päivän jälkeen tai se huononee.

Tässä pakkausselosteessa kerrotaan:

 1. Mitä Lamisil Solo on ja mihin sitä käytetään
 2. Mitä sinun on tiedettävä, ennen kuin käytät Lamisil Soloa
 3. Miten Lamisil Soloa käytetään
 4. Mahdolliset haittavaikutukset
 5. Lamisil Solon säilyttäminen
 6. Pakkauksen sisältö ja muuta tietoa

1. Mitä Lamisil Solo on ja mihin sitä käytetään

Lamisil Solo on jalkasilsan (jalkasienen) kerta-annoshoito.

Lamisil Solo tappaa jalkasilsaa aiheuttavat sienet. Jalkojen iholle levitetty liuos muodostaa tasaisen, tuskin näkyvän kalvon, joka säilyy iholla. Kalvon kautta jalkasilsaa hoitava vaikuttava aine kulkeutuu ihoon.

Mistä tiedät, että sinulla on jalkasilsa (jalkasieni)?
Jalkasilsaa esiintyy vain jaloissa. Se alkaa useimmiten varpaiden väleistä ja voi levitä jalkapohjaan ja jalkaterien sivuille.

Tavallisin jalkasilsatyyppi saa ihon halkeilemaan tai hilseilemään, mutta iho voi myös olla hieman turvonnut tai siinä voi olla rakkuloita tai vetistäviä haavoja. Jalkasieneen liittyy usein myös kutinaa tai ihon polttelua.

Jos olet epävarma, johtuvatko vaivasi todella jalkasilsasta, ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin, ennen kuin käytät Lamisil Soloa.

2. Mitä sinun on tiedettävä, ennen kuin käytät Lamisil Soloa

Älä käytä Lamisil Soloa

 • jos olet allerginen terbinafiinille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle (lueteltu kohdassa 6). Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos tämä koskee sinua äläkä käytä Lamisil Soloa.

Varoitukset ja varotoimet
Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen kuin käytät Lamisil Soloa.

 • Jos sinulla on pitkäaikainen jalkapohjien ja kantapäiden sienitartunta, johon liittyy ihon paksuuntumista ja/tai hilseilyä, älä käytä tätä lääkettä vaan ota yhteys lääkäriisi, koska saatat tarvita jonkin muun lääkkeen.
 • Käytä Lamisil Soloa vain ulkoisesti. Älä käytä valmistetta suuhun tai niele sitä.
 • Varo lääkkeen joutumista kasvoille tai silmiin tai vaurioituneelle iholle, missä alkoholi saattaa aiheuttaa ärsytystä (auringolle altistumisen tai vaikean ihon hilseilyn jälkeen). Jos lääkettä joutuu vahingossa silmiin, huuhtele huolellisesti juoksevalla vedellä. Jos oireet pitkittyvä, ota yhteyttä lääkäriin.
 • Lamisil Solo sisältää alkoholia. Pidä poissa avotulen lähettyviltä.
 • Säilytettävä poissa lasten ulottuvilta ja näkyviltä.

Lapset ja nuoret
Lasten ja alle 18-vuotiaiden nuorten ei pidä käyttää Lamisil Soloa.

Muut lääkevalmisteet ja Lamisil Solo
Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt tai saatat joutua käyttämään muita lääkkeitä.

Älä käytä hoidettavalla alueella muita lääkkeitä tai hoitoja (myöskään ilman reseptiä saatavia itsehoitovalmisteita) samaan aikaan Lamisil Solon kanssa.

Raskaus, imetys ja suvunjatkamiskyky
Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä. Lamisil Soloa ei saa käyttää raskauden aikana, ellei se ole selvästi tarpeellista.

Älä käytä Lamisil Soloa imetysaikana.

Ajaminen ja koneiden käyttö
Lamisil Solon käyttö ei vaikuta ajokykyyn tai kykyyn käyttää koneita.

3. Miten Lamisil Soloa käytetään

Käytä tätä lääkettä juuri siten kuin tässä pakkausselosteessa on kuvattu tai kuin lääkäri tai apteekkihenkilökunta on määrännyt. Tarkista ohjeet lääkäriltä tai apteekista, jos olet epävarma.

Lamisil Soloa käytetään kerta-annoksena alla olevan ohjeen mukaisesti.

Käyttöohjeet:
Aikuiset

 • Lamisil Solo levitetään iholle suihkun tai kylvyn jälkeen.
 • Jalat hoidetaan vain yhden kerran.
 • Pese molemmat jalat ja kuivaa ne huolellisesti.
 • Pese ja kuivaa kädet.
 • Avaa tuubin korkki.
 • Hoida molemmat jalat – käytä noin puolet tuubin sisällöstä toiseen jalkaan, sen verran kuin ihon peittämiseen tarvitaan. Hoida yksi jalka kerrallaan valmiiksi.
 • Levitä lääkettä sormilla molempiin jalkoihin alla olevan piirroksen mukaisesti: levitä ensin varpaiden väleihin sekä niiden alle ja päälle. Levitä sen jälkeen lääkettä koko jalkapohjaan ja jalkaterän sivuille.
 • Älä hiero lääkettä ihoon.
  image1.pngimage2.png
 • Käsittele toinen jalka samalla tavalla, vaikka iho näyttäisikin terveeltä. Näin varmistat, että todella pääset eroon sienestä – sitä voi olla myös toisessa jalassa, vaikka sitä ei näkyisikään.
 • Anna lääkkeen kuivua kalvoksi 1-2 minuutin ajan, ennen kuin puet tavanomaiset sukat ja kengät jalkaan.
 • Pese kädet lääkkeen levittämisen jälkeen lämpimällä saippuavedellä.
 • Älä pese äläkä kastele jalkojasi 24 tuntiin sen jälkeen, kun olet hoitanut ne Lamisil Sololla. Kun sitten peset itsesi, taputtele jalat varovasti kuiviksi.
 • Älä levitä lääkettä iholle toista kertaa.

Miten usein ja kuinka kauan Lamisil Soloa käytetään
Lamisil Soloa käytetään kerta-annoksena. Älä käytä sitä toista kertaa.

Lamisil Solo alkaa heti tuhota sientä. Kalvo, joka jää iholle lääkkeen levittämisen jälkeen, merkitsee sitä, että vaikuttava aine kulkeutuu ihoon ja vaikuttaa useita päiviä.

Ihon pitäisi parantua muutamassa päivässä, mutta voi kestää jopa 4 viikkoa, ennen kuin iho on täysin terve.

Jos et huomaa minkäänlaista parantumista viikon kuluessa Lamisil Solo -hoidon jälkeen, kysy neuvoja lääkäriltä tai apteekista.

Älä käytä Lamisil Soloa uudelleen saman jalkasilsatartunnan hoitamiseksi, ellei ensimmäinen hoito auta.

Käytä lääkettä molempiin jalkoihin, vaikka jalkasilsan oireita näkyisikin vain toisessa jalassa.
Tällä tavalla varmistetaan, että sieni häviää kokonaan, sillä jalkasilsaa aiheuttavaa sientä voi olla myös oireettomilla alueilla jaloissa.
Kun lääke levitetään iholle, se kuivuu nopeasti värittömäksi kalvoksi.

Tuubin sisältö riittää molempien jalkojen hoitamiseen.
Lamisil Solo kuljettaa vaikuttavan aineen ihoon, jossa se säilyy useita päiviä ja tuhoaa jalkasilsaa aiheuttavan sienen. Parhaan tuloksen saamiseksi jalkoja ei pidä pestä tai kastella 24 tuntiin lääkkeen iholle levittämisen jälkeen.

Hoidon tehostamiseksi:
Pidä hoidettu ihoalue puhtaana ensimmäisten 24 tunnin jälkeen pesemällä se säännöllisesti. Kuivaa huolellisesti, mutta älä hankaa ihoa. Yritä olla raapimatta, vaikka iho kutiaisikin. Raapiminen voi aiheuttaa lisää vaurioita ja hidastaa paranemista tai levittää tulehdusta.

Koska jalkasilsa tarttuu helposti toisiin ihmisiin, käytä omaa pyyheliinaa ja omia vaatteita, äläkä lainaa niitä muille. Pese vaatteet usein, jotta suojaat itseäsi tartunnan uusimiselta.

Jos vahingossa nielet valmistetta
Käänny heti lääkärin puoleen, jotta saat toimintaohjeet. Valmisteen sisältämä alkoholi tulee ottaa huomioon.

Jos valmistetta vahingossa joutuu kasvoille tai silmiin
Jos lääkettä vahingossa joutuu silmiin, silmät tulee huuhtoa huolellisesti juoksevalla vedellä. Jos ärsytys jatkuu, ota yhteys lääkäriin.

4. Mahdolliset haittavaikutukset

Kuten kaikki lääkkeet, tämäkin lääke voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa.

Jotkut henkilöt saattavat olla allergisia Lamisil Sololle, mikä voi aiheuttaa ihottumaa, kutinaa, rakkulaista ihottumaa sekä nokkosihottumaa. Näitä on raportoitu hyvin harvoin (voivat esiintyä enintään yhdellä käyttäjällä kymmenestätuhannesta).

Jos saat allergisen reaktion tai jotain muita tässä kappaleessa mainituista oireista, kun käytät tätä lääkettä, poista lääkekalvo iholta alkoholipitoisella ihonpuhdistusliuoksella (saatavana apteekista), pese jalat lämpimällä saippuavedellä, huuhtele ja ota yhteyttä lääkäriin tai apteekkiin.

Myös seuraavia haittavaikutuksia on raportoitu
Melko harvinaiset haittavaikutukset (voivat esiintyä enintään yhdellä käyttäjällä sadasta):
Hoidetun alueen reaktiot, joita voivat olla ihon kuivuminen, ihon ärsytys tai polttelu. Nämä ovat tavallisesti lieviä ja ohimeneviä.

Haittavaikutuksista ilmoittaminen
Jos havaitset haittavaikutuksia, kerro niistä lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle. Tämä koskee myös sellaisia mahdollisia haittavaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa. Voit ilmoittaa haittavaikutuksista myös suoraan (ks. yhteystiedot alla). Ilmoittamalla haittavaikutuksista voit auttaa saamaan enemmän tietoa tämän lääkevalmisteen turvallisuudesta.

www‐sivusto: www.fimea.fi
Lääkealan turvallisuus‐ ja kehittämiskeskus Fimea
Lääkkeiden
haittavaikutusrekisteri
PL 55
FI‐00034 Fimea

5. Lamisil Solon säilyttäminen

Ei lasten ulottuville eikä näkyville.
Älä käytä pakkauksessa mainitun viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen. Viimeinen käyttöpäivämäärä tarkoittaa kuukauden viimeistä päivää.
Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.
Säilytä alle 30 °C.
Lääkkeitä ei tule heittää viemäriin eikä hävittää talousjätteiden mukana. Käyttämättömien lääkkeiden hävittämisestä kysy apteekista. Näin menetellen suojelet luontoa.

6. Pakkauksen sisältö ja muuta tietoa

Mitä Lamisil Solo sisältää
Vaikuttava aine on terbinafiini (hydrokloridina). Yksi gramma liuosta sisältää 10 mg terbinafiinia (hydrokloridina).

Muut aineet ovat akrylaatteja/oktyyliakryyliamidikopolymeereja, hydroksipropyyliselluloosaa, keskipitkäketjuisia triglyseridejä ja etanolia.

Lääkevalmisteen kuvaus ja pakkauskoko
Lamisil Solo on kirkas tai hieman samea geelimäinen liuos. Se on 4 gramman tuubissa.

Myyntiluvan haltija ja valmistaja

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare A/S

Nykær 68

2605 Brøndby

Tanska

Lisätietoja tästä lääkevalmisteesta antaa myyntiluvan haltijan paikallinen edustaja:

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Finland Oy

PL 24

02231 Espoo

Puh: 0800 77 40 80

S-posti: scanda.consumer-relations@gsk.com

Tämä pakkausseloste on hyväksytty viimeksi 25.10.2018

Yrityksen yhteystiedot:

GLAXOSMITHKLINE CONSUMER HEALTHCARE FINLAND OY
Piispansilta 9 A, PL 24
02231 Espoo

scanda.consumer-relations@gsk.com
080 077 40 80
Tukkuliike: Tamro